camera online

Pentax spiegelreflexcamera

Pentax spiegelreflexcamera

Nog even en dan bestaat Pentax 100 jaar. Het Japanse bedrijf dat in 1919 is opgericht introduceerde als eerste de spiegelreflexcamera. Dat was in 1954 en het was opzienbarend en revolutionair.

De geschiedenis van de Pentax spiegelreflexcamera

Ook vandaag de dag kun je nog steeds spiegelreflexcamera’s van Pentax kopen ook al is het oorspronkelijke bedrijf overgenomen. Dankzij de digitale fotografie komt het systeem beter dan ooit voor de dag. Waar de spiegelreflexcamera’s vroeger zwaar en log waren, zijn ze nu handzaam en makkelijk hanteerbaar. De Pentax kan tegen een stootje en zelfs bij slechte weersomstandigheden is hij gewoon gebruiksklaar. Geen regen of stof die de foto’s of de camera schade kan toebrengen. Ook dat is verleden tijd. De spiegelreflexcamera is tegenwoordig ook wat men noemt shakevrij. Trillingen beïnvloeden de opname niet meer.

Een spiegelreflexcamera koop je natuurlijk niet alleen maar om er mee te pronken. De hoofdreden is mooie foto’s maken. Daarom heeft een liefhebber ook meerdere lenzen mee, ondanks het feit dat de basiscamera al heel wat aan inzoomen en focale mogelijkheden biedt. Vaak zijn lenzen behoorlijk zwaar. Bij Pentax heeft men het uiterste gedaan om ze hanteerbaar licht te houden, waardoor die mooie opname door niets gehinderd wordt. Een ander voordeel is dat je kunt kiezen om een Pentax body te kopen met de door jou gewenste lenzen als extra.

Meest verkochte Pentax spiegelreflexcamera

De digitale fotografie heeft alles op zijn kop gezet wat we tot nu toe kenden. Met maar liefst 16.3 megapixels biedt de Pentax K-5 een ongelooflijke helderheid, maar mocht dat nog steeds niet voldoende zijn dan is er ook nog de K 30 die met zijn gevoeligheid tot ISO 25600 een kwaliteit aflevert die bijna buitenaards is. Met een sluitertijd van 1/6000 seconden en prismazoeker die 100% beeld biedt, kan een foto bijna niet mislukken. Dat geldt uiteraard ook voor de video opnames die met deze camera gemaakt worden.

Met de K 500 biedt Pentax een derde topproduct aan. De camera is usb 2 comptabel, is uitgerust met de Prime E sensor die supersnel en energiezuinig ondersteuning biedt. Daarnaast heeft de camera maar liefst 11 focus sensors, met als extra 9 cross-type sensors in het midden van de zoeker.

Waar Pentax 50 jaar geleden de spiegelreflexcamera ontwikkelde, is men nooit stil blijven staan. Ook vandaag geldt dat je met een Pentax spiegelreflexcamera een supermoderne camera koopt, die ongelooflijk handelbaar is en waarmee de mooiste foto’s zo maar gemaakt kunnen worden.