camera online

Nikon lenzen

Nikon lenzen

Nikon lenzen zijn verwisselbare lenzen die passen op verschillende types Nikon camera’s. Zo passen de spiegelreflexlenzen op de meeste camera body’s. Dankzij deze universele lenzen, kun je makkelijk van camera body wisselen, terwijl je niet direct allemaal nieuwe lenzen hoeft te kopen. Nikon is een populair merk als het gaat om fotografie. Het bedrijf is opgericht in 1917 in Japan en eigenlijk niet meer weg te denken uit de wereld van de fotografie. Door de jaren heen heeft Nikon altijd voorop gelopen als het gaat om de ontwikkelingen en innovaties binnen de fotografie, waardoor je altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit camera’s en lenzen. Wanneer fotograferen je hobby is, dan wil je het beste eruit halen. Dan heb je ook zeker meerdere lenzen nodig. Een voor portretten, de ander om je onderwerp heel dichtbij te halen en misschien wel een telelens.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een Nikon lens?

Wanneer je nieuwe lenzen voor je camera wilt kopen is het wel belangrijk om te kijken of de lenzen geschikt zijn voor je type camera. Iedere serie camerabody’s heeft namelijk een eigen lijn lenzen, speciaal voor die serie. Zo zijn er verwisselbare lenzen voor de Nikon-1, voor de SLR-series en de D-series – om slechts drie series te noemen van de vele series die Nikon in het assortiment heeft. Verder is het goed om van te voren te bedenken wat je precies wilt bereiken met je lens, met andere woorden: wat voor een soort foto’s ga of wil je maken. Wil je een grote lichtopbrengst? Wil je een lange zoomlens met of zonder een vast brandpunt? Of ben je op zoek naar een portretlens voor je Nikon camera. Nikon heeft heel veel verschillende typen lenzen in het assortiment, je vindt altijd wat je zoekt. De lenzen zijn makkelijk in gebruik, waardoor je er veel plezier van zal hebben.

Meest verkochte Nikon lenzen

De meest verkochte lenzen van Nikon zijn de 50 mm portret lenzen – vaak met vast brandpunt. De zoomlens 70-200 mm is een standaard lens, voor zowel de beginnende fotograaf als de meer ervaren. Voor meer zoom mogelijkheden is ook de 70-300 mm een zeer populaire lens.