camera online

Olympus compactcamera

Olympus compactcamera

Een van de meest bekende merken camera’s is ongetwijfeld Olympus. Met name waar het de kleinere, compacte camera’s betreft. Olympus begon in 1919 met het ontwikkelen van lenzen. Pas in 1938 maakten de Japanners hun eerste fototoestel.

Sinds die tijd is er heel wat veranderd. Olympus heeft met zijn compactcamera’s de hele wereld veroverd. Ze zijn handzaam, maken superscherpe foto’s en er is een grote keuze uit speciale filters waarmee je de foto’s extra cachet kunt geven. Je kunt kiezen voor een nostalgische uitstraling of voor extra allure, geheel naar wens. Dit maakt het dus ook mogelijk een foto van iets hedendaags te maken in een “oude verpakking”. Zo ontstaan kunstwerkjes die vaak buiten verwachting zijn.

De PEN is waarschijnlijk de meest bekende Olympus compactcamera. De PEN is ook in een nieuw jasje te verkrijgen. De compacte PEN biedt bijna de kwaliteit van een spiegelreflexcamera. Hij kan worden uitgebreid met voorzetlenzen en verschillende objectieven. Ideaal voor de fotograaf die niet al te veel aan gewicht mee wil slepen.

Meest verkochte Olympus compactcamera

Maar er is natuurlijk meer te koop. Zoals gezegd bleef Olympus ontwikkelen op het gebied van de fotografie. Maar men probeert ook bij de basis, het compacte, te blijven. Zo is er de XZ 10, met 5 keer optische zoom, 12 megapixels en de True Pic VI beeldprocessor. Stel het beeld scherp met de vingertoppen. Dankzij het touch screen ben je sneller en effici├źnter dan ooit met scherpstellen.

De SH 50 is meteen een stuk zwaarder. Hij weegt maar liefst 269 gram. Dus met een gewicht van een slechts half pond kun je de mooiste foto’s maken. Zelfs als je iets langer moet wachten tot dat het ideale moment er is om die pracht foto te maken, kan dat geen kwaad. Superlicht, 16 megapixel Backlit CMOS sensor en een 24 staps optische zoom (35-600mm). Inzoomen is het een, macro opnames het andere. Met deze Olympus compactcamera kun je tot 40cm macro opnames maken.

Moch je nog steeds niet gevonden hebben wat je zoekt, dan biedt Olympus de Stylus 1 aan. Een prachtige camera met een gewicht van 402 gram, 100% gezichtsveld, een i.Zuiko digitale zoomlens met 10,7 x vergroting, een diafragma van 2,8 over de hele vergroting en een elektronische zoeker met 1.44 miljoen pixels. Natuurlijk kan hij op Wifi aangesloten en is hij full HD. Een uitzonderlijke camera voor iemand met fotografie als hobby.