camera online

Nikon compactcamera

Nikon compactcamera

Een compactcamera is een digitale camera met bescheiden en compacte afmetingen. Het gemak van deze camera zit vooral in de draagbaarheid van de camera. De compactcamera is namelijk overal gemakkelijk mee naar toe te nemen. Vaak past deze camera eenvoudig in een borstzakje! Het is dan ook een perfecte camera om onderweg ergens mee naar toe te nemen. Zo kun je mooie momenten eenvoudig en snel vastleggen. Nikon heeft diverse compactcamera’s op de markt gebracht waarmee het mogelijk is prachtige foto’s te maken. Zeker de nieuwere modellen van Nikon zijn uitgerust met de meest moderne snufjes en technieken. Zo beschikken de nieuwere modellen bijvoorbeeld over WIFI. Daarmee wordt het gebruik van de compactcamera nog eens sterk vereenvoudigd.

De geschiedenis van de Nikon compactcamera

Nikon is een bedrijf uit Japan. De oorsprong van dit Japanse bedrijf gaat terug naar 1917. Het bedrijf is erg bekend geworden vanwege de camera’s die het op de markt heeft gebracht. Naast de spiegelreflexcamera heeft Nikon ook de compactcamera op de markt gebracht. De compactcamera’s van Nikon worden ook wel Coolpix genoemd. Ze zijn in diverse modellen en prijsklassen verkrijgbaar en worden volop gebruikt. Ook door professionele fotografen! Verkenning en uitdaging zijn 2 begrippen die uitstekend passen en die gedurende de ontwikkeling van de compactcamera voortdurend zijn terug gekeerd. Gezien de populariteit van de Nikon compactcamera, zullen er ook in de toekomst nog veel modellen van deze camera op de markt ge├»ntroduceerd worden.

Meest verkochte Nikon compactcamera’s

Tussen de verschillende modellen die door Nikon op de markt zijn gebracht, zijn er natuurlijk altijd wel een paar modellen op te noemen die Nikon erg bijzonder maken. De Coolpix A compactcamera is begin 2013 op de markt gebracht en is voorzien van diverse moderne snufjes. Deze camera is voorzien van een CMOS-sensor. Deze sensor zou dezelfde prestaties moeten leveren als een spiegelreflexcamera. De lens van deze camera maakt het toestel ook erg bijzonder. Ook de Nikon Coolpix P7800 is een schitterend model van de compactcamera. Je kunt er diverse boeiende composities mee maken. Een camera die veel wordt gebruikt tijdens avontuurlijke reizen is de Nikon Coolpix AW120. Deze is ook nog eens waterdicht wel 18 meter diep.