camera online

Canon Compactcamera

Canon Compactcamera

Canon staat bekend voor het toegankelijk maken van de nieuwste (digitale) cameratechnieken voor een zo breed mogelijk segment van de markt. Een goed voorbeeld daarvan is de Canon Compactcamera. Compactcamera’s zijn, zoals de naam het al aangeeft, compacte camera’s. Ze zijn zo compact dat zij passen in een jaszak in plaats van in een omslachtige cameratas. Compact camera’s kunnen gemaakt worden voor 110 film, filmrol en meestal ook voor 35mm film of APS film.

Maar natuurlijk gaat zo’n compactcamera vooral hand in hand met de digitalisering van de fotografie. Vandaag zijn de meeste digitale camera’s dan ook eigenlijk compactcamera’s. Een ander kenmerk van compactcamera’s is de vele geautomatiseerde functies die zij bevatten: automatische film advance, automatische exposure, automatische focus, lenssluiting, flash, et cetera.

Toch kan het gebeuren dat compactcamera’s deze kenmerken ontberen. En ook is het zo dat, aangezien de meeste digitale camera’s compact zijn, de benaming ‘compactcamera’ hier niet zo vaak voorkomt. Daarentegen kan het wel gebeuren dat oudere – vandaag niet meer zo compacte – modellen nog steeds indruk maken omwille van hun compactheid. Dit is onder andere zo voor de Patent Etui van KW (Dresden) uit 1920. Tot vandaag blijft die daarom populair bij de liefhebbers.

Meest verkochte Canon Compactcamera’s

Bij Canon worden de compactcamera’s (digitale camera’s) geproduceerd onder de naam ‘Powershot’. Deze productielijn heeft Canon uitzonderlijke successen gebracht en is wereldwijd een van de meest verkochte productlijnen in zijn soort.

De Powershot-reeks wordt onderverdeeld in verschillende series, al naargelang de klemtonen die gelegd worden met het oog op de doelgroep. Zo zijn er A, D, E, G, S/SD, S/SX en S-series. De A-serie is dan bijvoorbeeld gericht op gemak, plezier en betaalbaarheid. De D-series zijn waterdicht. De E-series hebben iets meer oog voor design in combinatie met betaalbaarheid.

Onlangs nog presenteerde Canon overigens drie nieuwe Powershot compactcamera’s: de Canon PowerShot SX700 HS en twee waterdichte varianten (de Canon Powershot D30 en de Canon Powershot S200). De eerste van deze nieuwe modellen, de SX700 HS, zal beschikbaar zijn vanaf midden maart 2014; de andere twee vanaf eind april. De drie modellen beschikken daarbij allemaal over de vernieuwde Canon Optical Image Stabilizer, die de stabiliteit van het toestel garandeert om zo haarscherpe foto’s af te leveren. Ook bevatten de toestellen Smart Audio technologie, die, per shot, uit een dertigtal mogelijkheden automatisch de beste instellingen kiest voor jouw beeld.