camera online

Statief

Statief kopen

Of je nu hobbyfotograaf bent of een professionele fotograaf, een statief om je camera op te plaatsen is een onmisbaar product. Het biedt diverse voordelen tijdens het fotograferen van bijzondere en belangrijke momenten. Je kunt namelijk een lange sluitertijd instellen. Fotograferen in het donker wordt daarnaast veel gemakkelijker. Spelen met beweging word je hiermee ook erg gemakkelijk gemaakt. Er zijn diverse voordelen op te noemen waarom deze accessoire bij je camera niet mag ontbreken! Natuurlijk is het belangrijk dat het een bewuste aankoop wordt. Daarom is het goed om voor jezelf na te gaan met welk doel jij je camera gebruikt. Dan wordt ook makkelijker om een standaard voor je camera te kopen.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een statief?

Er zijn een aantal zaken die komen kijken bij de aanschaf van een statief voor je camera. Een aantal aspecten vragen om extra aandacht. Wanneer fotograferen je beroep is, dan kun je het beste kiezen voor een metalen of koolstofvezel versie. Deze biedt niet alleen stevigheid, maar is ook uitstekend afgewerkt. Andere aspecten die erg belangrijk zijn bij de aanschaf van dit product zijn het draagvermogen, de hoogte en het gewicht. Wanneer je veel onderweg bent, dan is een zware versie meestal niet handig. Uiteraard is ook de stabiliteit erg belangrijk. Dat zorgt er namelijk uiteindelijk voor dat je wel of geen prachtige resultaten kunt maken met je camera.

Meest verkochte statieven

Bij de aankoop van statieven heb je de keuze uit diverse modellen. Welke je koopt, is geheel afhankelijk van het doel dat jij hebt met je camera. Wanneer jij je bezig houdt met portret fotografie, dan ben je het beste af met een tripod. Tripods zijn statieven met 3 poten. Je zorgt daarmee voor een stabiele ondergrond voor je camera. Je kunt dit model ook in de natuur gebruiken, alleen zul je dan wel moeten kiezen voor een zwaarder model. Een monopod is ook een veel verkocht model. Het zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit en voorkomt trillingen tijdens het fotograferen. Je kunt dit model zowel op de grond als op de tafel gebruiken. Een gorillapad is een model dat erg in opkomst is en steeds meer aan populariteit wint. Dit komt vanwege de flexibiliteit die deze statieven hebben. Ze zijn voorzien van buigzame pootjes. Het zijn lichte en compacte statieven.