camera online

Lens filters

Lens filters kopen

Lensfilters kun je zien als voorzetplaatjes die je voor een lens van de camera kunt monteren. Dit gebeurt door middel van schroefdraad. Ze kunnen van kunststof zijn, maar ook van glas. Je kunt ze gebruiken om een lens te beschermen, maar je kunt ze daarnaast ook inzetten om een bepaald kleureffect tot stand te brengen. Daarmee kun je dus nog mooiere foto’s maken dan voorheen. Wanneer je een professionele fotograaf bent, dan mag de lensfilter eigenlijk niet bij jouw camera ontbreken. Het is net dat beetje extra dat jouw resultaten op een positieve wijze kan versterken. Hoog tijd dus om er eentje aan te schaffen.

Waar moet ik op letten bij aankoop van lensfilter?

Welke soort filter je voor de lens op je camera koopt, is natuurlijk een beetje afhankelijk van het doel dat je hebt tijdens het foto’s maken. Er zijn een aantal punten op te noemen die bij elke filter voor een lens wel terugkeren. Een duurdere filter is over het algemeen veel beter dan een goedkopere filter. Hoya en Rodenstock zijn bijvoorbeeld erg goede filters voor je camera. De dikte van een filter is ook erg belangrijk. Je moet daarvoor de maat van de lens van je camera weten. Je hebt namelijk liever een kras op een filter, dan op de lens van je camera. Om het je gemakkelijker te maken, kun je vaak zoeken op het model camera en daardoor een geschikte filter vinden. Coating is cruciaal voor een filter. Dit bepaalt namelijk het resultaat van je foto!

Meest verkochte lensfilters

Er zijn een aantal lensfilters die veel verkocht worden. Dit is bijvoorbeeld de UV filterlens. Dit werkt een beetje hetzelfde als bij een zonnebril en houdt de UV straling tegen. In de tijd dat er veel met filmrolletjes werd gewerkt, waren de UV filterlenzen uitermate populair. Foto’s worden er veel helderder door wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze filter. Toch wordt deze filter ook nu nog steeds veel gebruikt. Dit komt vooral vanwege de beschermende factor die de filter heeft. Stof, zand en andere schadelijke stoffen worden er mee tegen gehouden. Dat brengt je direct bij een ander veel filter en dat is de beschermfilter. Deze beschermt de lens tegen diverse onheilen van buitenaf. Hij kan permanent op een lens blijven zitten. Tenslotte zijn er ook nog de close-up filters. Je kunt daarmee dichter op een onderwerp kruipen.