camera online

Geheugenkaart

Camera geheugenkaart kopen

Wanneer je een digitale camera gaat kopen, of je hebt al een digitale camera, dan is een camera geheugenkaart onmisbaar. Alle foto’s die je maakt worden op deze kaart opgeslagen. Er zijn verschillende kaarten waar je uit kunt kiezen. De SD-geheugenkaart is de meest gebruikte kaart en is in bijna elke camera te gebruiken. Uiteraard varieert de opslagruimte per geheugenkaart. Wanneer je een professionele fotograaf bent, dan zul je over het algemeen meer geheugen nodig hebben, dan wanneer je voor je hobby fotografeert. De SDXC-kaarten zijn kaarten die meestal voor professionele camera’s worden gebruikt. De kaart kun je natuurlijk gemakkelijk gebruiken voor je computer. Je kunt ze gemakkelijk digitaal bekijken en eventueel bewerken met een fotoprogramma op je computer.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een camera geheugenkaart?

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een geheugenkaart is een beetje afhankelijk van het doel dat jij met je camera hebt. Voor een professionele fotograaf is het erg belangrijk dat een camera geheugenkaart aan een aantal voorwaarden voldoet. Meestal beschikt een professionele fotograaf over een luxe camera en is een SDCX-kaart dan ook zeker aan te raden. Semi-professionele fotografen kunnen ook prima gebruik maken van een CompactFlash-kaart. Vooral het opslaggeheugen van de kaart is erg belangrijk. Ook een hoge lees- en schrijfsnelheid zijn belangrijke aspecten wanneer er een geheugenkaart aangeschaft moet worden. Denk dan bijvoorbeeld aan het aantal Megabytes per seconde. Belangrijke aspecten die allemaal even voldoende aandacht vragen.

Meest verkochte camera geheugenkaarten

Er zijn drie modellen van de geheugenkaart die veel verkocht en gebruikt worden door fotografen. De meeste fotografen die kiezen voor een SD-geheugenkaart, kiezen voor de SDHC. Dit is een geheugenkaart met een opslagcapaciteit van 64 GB, dat kan oplopen tot 2 TB. CompactFlash-kaarten worden over het algemeen veel verkocht aan semi-professionele fotografen. Deze kaarten beschikken over een hoge lees- en schrijfsnelheid. Je kunt ook kiezen voor een micro-geheugenkaart. Deze koop je vaak in combinatie met een adapter. Wanneer je de kaart in de adapter schuift, dan neemt de kaart de grootte van een standaard geheugenkaart aan. Hij is daardoor gemakkelijk te gebruiken in bijvoorbeeld een kaartlezer of computer. Lexar is een merk dat erg aanbevolen wordt voor fotografen. Daar zul je dan ook niet snel een miskoop mee doen!