camera online

Wanneer gebruik ik een cameraflitser

Waarom zit er een flitser op een camera?

Wanneer je een mooie foto wilt gaan maken, dan is een flitser onmisbaar op je fototoestel. Bijna elk fototoestel is dan ook uitgerust met een flitser. Ondanks slechte omstandigheden kun je toch een mooie foto maken wanneer je gebruik maakt van de flitser op het fototoestel. Met behulp van toegevoegd licht kun je dan alsnog een prachtig resultaat realiseren. Een fotograaf maakt vaak gebruik van een flitser op de camera wanneer er weinig omgevingslicht is. Een cameraflitser wordt echter ook wel in de fotostudio gebruikt. Een flitser in de studio kan kortstondig veel meer licht afgeven dan bijvoorbeeld een lamp die continue brandt. Veel professionele fotografen werken dan ook met cameraflitsers in de studio.

Wanneer gebruik ik een flitser op de camera?

Wil je een donkere schaduw op een portretfoto in daglicht voorkomen? Dan kun je gebruik maken van de ingebouwde flitser op je camera. Wanneer het onderwerp en de achtergrond van een foto niet meer goed te onderscheiden zijn, kun je prima gebruik maken van de flitser op je camera. Een flitser kun je dan gebruiken om schaduwen op te vullen en de belichting meer in evenwicht te brengen. Soms doet zich wel eens een situatie voor dat alles op de foto plat lijkt te zijn. Dan kan dit komen doordat de flitser te dicht op de lens staat. Dit kun je voorkomen door indirect te flitsen of gebruik te maken van een externe flitser. Een cameraflitser is dus een onmisbaar onderdeel van de fotocamera!

Tips voor het gebruik van de flitser

Natuurlijk kun je er ook nog voor kiezen om een losse flitser te kopen. Dit is zeker aan te raden wanneer je een professionele fotograaf bent. Een losse flitser heeft bijvoorbeeld een hoger richtgetal en kan indirect flitsen. Dit komt vanwege de kantelbare flitskop. Dat zorgt voor een beter uitgelichte foto. Je kunt natuurlijk er voor kiezen om je fototoestel automatisch te laten flitsen, maar je kunt deze optie ook uitzetten en zelf creatiever leren omgaan met de flitser op je camera. Door hier creatief mee om te gaan, kun je bijvoorbeeld het onderwerp op de foto laten bevriezen en tegelijkertijd de beweging van de omgeving vastleggen. Zo krijg je veel meer controle over het eindresultaat! Daarnaast voorkom je er ook het rode ogen effect mee. Een gelijkmatige belichting kun je verkrijgen door gebruik te maken van een indirecte flits.