camera online

Sony spiegelreflexcamera

Sony spiegelreflexcamera

De spiegelreflexcamera is een camera waarmee je verschillende lenzen kunt gebruiken. Dat vergroot de mogelijkheden en daarnaast heb je meer controle over de foto’s die je gaat maken. Er zijn een aantal kenmerken die typerend zijn voor de spiegelreflexcamera. Hij heeft onder andere een grotere sensor, een kortere opstarttijd en heeft daarnaast verwisselbare lenzen. Je kunt er vaak allerlei accessoires aan toevoegen. Dat is ook het geval bij de Sony spiegelreflexcamera. Welk model je ook koopt, deze is altijd uit te breiden. Het belangrijkste kenmerk van een spiegelreflexcamera is dat je door de lens naar het onderwerp of object kijkt. Je kunt er creatieve en trefzekere foto’s mee maken. Er zijn talloze modellen van Sony waar je uit kunt kiezen. De Alpha spiegelreflexcamera is bijvoorbeeld erg bekend.

De geschiedenis van de Sony spiegelreflexcamera

Sony is een bedrijf dat in 1946 is opgericht en is gevestigd in Japan. Consumentenelektronica is een belangrijk onderdeel van dit bedrijf. Daar hoort ook de fotocamera bij, waaronder de spiegelreflexcamera. Er zijn twee belangrijke series op de markt gebracht door Sony wanneer het gaat over de spiegelreflexcamera. Dit is de bekende Alpha serie, maar ook de NEX serie mag zeker niet vergeten worden. De modellen uit de NEX serie zijn vooral op de markt gebracht om een brug te slaan tussen de gewone camera’s en de wat moeilijkere spiegelreflexcamera’s. De Alpha serie heeft zich vooral weten te onderscheiden door gebruik te maken van verschillende technologieën. Ook nu worden er nog steeds nieuwe modellen uit de Alpha serie op de markt gebracht door Sony.

Meest verkochte Sony spiegelreflexcamera’s

De Sony A3000 is een van de nieuwste modellen van de spiegelreflexcamera en erg populair. Het is een model uit de Alpha serie van Sony. Dit model kan gezien worden als een instapmodel voor beginnende fotografen. Naarmate de vakkennis van de fotografie toeneemt, kan er gekozen worden voor een uitgebreider en luxer model. Een ander nieuw model dat ook erg populair is uit de Alpha serie is de Sony A58. Hij is voorzien van een draaibaar scherm en 20 megapixelsensor. Sinds het fototoestel in maart 2013 op de markt kwam, is het een enorm populaire spiegelreflexcamera geworden. Dit komt vooral vanwege de nieuwe beeldsensor. Ook de Sony Alpha SLT-A99 Body is een bekend model van de spiegelreflexcamera. Het is een ideale spiegelreflexcamera voor sportfotografen en vogelspotters.