camera online

Canon lenzen

Canon lenzen

Als er een naam op het gebied van fotografie geschiedenis heeft geschreven dan is het wel het in 1934 gestarte Japanse bedrijf Canon. Canon werd letterlijk wereldberoemd door de EOS, het waarschijnlijk meest legendarische fototoestel ooit. In samenwerking met Minolta werd het Electric-Optical System ofwel EOS ontwikkeld. De meest geavanceerde camera op dat moment. Een camera die men met speels gemak kon bedienen. Die een ongelooflijke perfectie mogelijk maakte en die sindsdien alleen maar verder is gegroeid. Om fotograferen in een andere dimensie te plaatsen ontwikkelde men de beroemde Canon lenzen. Een assortiment aan lenzen die simpel op de camera te plaatsen zijn en die voor nog veel meer mogelijkheden zorgden. De hobby fotograaf veranderde hierdoor in een semi professional. Nog nooit was fotografen zo leuk en zo makkelijk.

Eigenlijk is er niet zo gek veel veranderd, behalve dan dat men de camera’s en lenzen verder perfectioneerde. Het digitale systeem werd natuurlijk omarmd en als vanzelfsprekend ingebouwd waardoor het nog eenvoudiger werd om de mooiste foto te schieten. Het lenzenpakket is verder uitgebreid en de lenzen zijn eveneens verder geperfectioneerd. Want dat is het kenmerk van Canon, perfectie. Men wil je helpen die perfectie foto te maken.

Waar het de Canon lenzen aangaat is het aanbod groots. Of het nu een standaardlens, een groothoek of macro betreft of een zoom of telelens, er is voor iedere beurs wel iets te vinden. Om het nog makkelijker te maken ontwikkelde men ook nog Extenders, waardoor je de lens extra vermogen kunt geven. De EF serie, de Cinema objectieven, alle lenzen bieden een prima prestatie.

Canon EF of Cinema?

Waar valt de keuze op? Op een Canon CN-E15.5-47mm T2.8 L S/SP uit de Cinema serie, die met een 35 mm objectief en verkrijgbaar voor zowel de S- als de SP-modellen, zorgt voor optische prestaties op hoog professioneel niveau? Deze lens biedt met een zoombereik van 300 graden een enorm bereik. Of wordt het de Canon EF 50mm f/1.2L USM, een groothoeklens die het binnen fotografen tot kunst verheft? Met het grootste diafragma in zijn prijsklasse biedt ze werkelijk onverwachte mogelijkheden, met name bij geringere lichtsterkten.

Voor degene, die houdt van prachtige foto’s van kleine zaken waar je normaliter aan voorbij gaat, biedt Canon de EF 100mm f/2,8 macro USM, met zijn scherpteafstand van 0,31 en maar liefst 8 lamellen, aan. Er is werkelijk aan iedereen gedacht.