camera online

Flitser

Camera flitser kopen

Een flitser voor je camera kopen, kan een prima aanvulling zijn op je digitale camera. Mochten er slechte lichtomstandigheden zijn, dan kun je toch mooie foto’s maken. Een losse camera flitser zorgt voor een hoger richtgetal en kan over het algemeen vaak indirect flitsen, doordat er een kantelbare flitskop aanwezig is. Dat zorgt voor een beter uitgelichte foto. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer doen met een losse flitser die je aanschaft dan enkel goed uitlichten. De invulflits is bijvoorbeeld een belangrijk aspect. Een object, persoon of onderwerp komt daardoor beter op een foto naar voren. Ook in perioden waarin de zon volop schijnt, kun je hoge contrasten in een foto opheffen of terugbrengen.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een camera flitser?

Bij het kopen van een camera flitser komen een aantal belangrijke aspecten om de hoek kijken. Het richtgetal is bijvoorbeeld erg belangrijk. Daarmee wordt het bereik van een flitser aangegeven. Uiteraard is ook het model flitser belangrijk wanneer je een flitser gaat kopen. Wanneer je de keuze maakt voor een flitser die van hetzelfde merk is als jouw camera, dan zit je eigenlijk altijd veilig. Alle functies en opties van jouw camera kunnen dan ondersteund worden. Een staaf-flitser of een compact-flitser zijn ideaal wanneer je zo min mogelijk rode ogen wilt krijgen bij het maken van foto’s. Ga je voor diepgang in foto’s, dan is een indirecte flitser voor je camera zeker aan te raden! Ook een USB aansluiting kan erg gemakkelijk zijn.

Meest verkochte camera flitsers

Natuurlijk kun je kiezen uit talloze modellen van flitsers voor de camera. Er springen er echter een aantal uit waar je veel voordeel mee kunt behalen. De compactflitser is de meest bekende en tegelijkertijd ook het meest verkochte model. Je kunt ze kopen met of zonder kantelbare flitskop. Door deze te kantelen wordt indirect flitsen mogelijk. Kies je voor een duurder model, dan heeft deze vaak ook de beschikking over een ingebouwde zoomreflector. De macro-flitser is speciaal ontwikkelt voor macro-fotografie. Deze flitser wordt ook veel gebruikt bij het maken van portretfoto’s. Dit model flitser wordt vaak op korte afstand gebruikt. Maar ook de staafflitser is een bekend model van de flitser voor een camera. Hij wordt veel ingezet bij reportagefotografie. Deze flitser is voorzien van een hoog richtgetal. Daarnaast is deze flitser ook gemakkelijk uit te breiden met diverse accessoires, waaronder bijvoorbeeld een accu-pack.